Smidig flytt med flyttfirma

Att många svenskar väljer att anlita flyttfirma är inte så konstigt. Flytten medför stress, uppgifter och fysiskt arbete, vilket man gärna vill vara utan. Tyvärr kan du inte slippa undan allt som ska göras, även om du anställer landets bästa flyttfirma för att få hjälp med flytten stockholm. Däremot kan flytten bli mycket enklare för dig och gå från att vara ett ångestmoment till något som känns roligt och spännande.

Vad kan en flyttfirma göra?

När du vänder dig till en flyttfirma kan du få hjälp med flera olika saker. De kan erbjuda kartonger, packa ner dina saker, demontera möbler, bära ut allt ur bostaden och köra bohaget till det nya hemmet. Självklart kan de sedan packa upp allt igen, eller åtminstone placera rätt kartonger i rätt rum. Personalen kan även montera möblerna som demonterades tidigare och ta hand om flyttstädningen. Vanligtvis vill man ha hjälp att städa bostaden som ska lämnas, men du kan även anlita en flyttfirma för att rengöra din nya bostad. Då kan du vara säker på att du verkligen flyttar in i ett rent och fräscht hem.

Vad kostar det att anlita flyttfirma?

Kostnaden för flytthjälp varierar beroende på var du bor, hur långt du ska flytta och vilka tjänster du är intresserad av. Om du bor i en större stad är kostnaden sannolikt högre än på en liten ort. Ska du flytta längre bort blir det givetvis dyrare än om du flyttar fem minuter från din nuvarande bostad. Därför är det svårt att säga hur mycket det skulle kosta i just ditt fall.

Något vi däremot kan säga är att du kan använda RUT-avdraget när du anlitar flyttfirma. Med det kan du få kostnaden sänkt ganska ordentligt. RUT-avdraget kan nämligen utgöra hela 50 % av arbetskostnaden. Det gäller oavsett vilken ort du bor på, vilka tjänster du vill ha och så vidare. Att anlita en flyttfirma är därför inte så dyrt som vissa tror.

Vad bör man tänka på?

Innan du anlitar en städfirma bör du jämföra flera företag. Titta på vilka tjänster som erbjuds och be om offerter. De är kostnadsfria och gör att både du och firman kan få en tydligare bild av vad det hela skulle kosta.